Alliansmästerskap
Start Klubbar Anslagstavla Bowlinghallar Seriespel Topplistan Alliansmästerskap Tävlingar Mästarmöte Länkar

 

Start
Klubbar
Anslagstavla
Bowlinghallar
Seriespel
Topplistan
Alliansmästerskap
Tävlingar
Mästarmöte
Länkar

Rutin, bra spel och hemmabanor avgjorde finalen

Det blev en rutinerad hemmakvartett från Bjuv-3 som tog hem säsongens finalspel i ”Alliansmästerskapet” och man gjorde det efter ett rakt igenom starkt spel över de 9 finalserierna.

Finalen med de åtta bästa lagen efter säsongens sex kvaltävlingar avgjordes den 3 maj i Bjuv och där var ”låghandikapparna” (10/serie) med Henry Kärrström, Bo Månsson, Karl-Erik Nilsson och Bengt Karlsson i ledning från första till sista serien, snittade nära 203 poäng i ren slagning och hade inte behövt sitt handikapp på totalt 90 poäng för att vinna. Segersiffrorna blev 1914 poäng i denna final med Bakers spelsätt och det var klar marginal ner till Ängelholm-3 och Gott&Blandat, båda med 1800 poäng. Däremot hade regerande mästarna från Ängelholm-1 svårt att få till det, blev sexa av de åtta finallagen med 1668 poäng.

Alliansmästerskapet 2017-2018: 1. Bjuv-3 (Henry Kärrström, Bo Månsson, Karl-Erik Nilsson, Bengt Karlsson) 1914 poäng (1824+90), 2. Ängelholm-3 (Bengt Bubach, Roy Larsson, Anders Lundh, Lars Pettersson) 1800 (1638+162), 3.  Gott&Blandat, Ängelholm (Anita Svensson, Gun Larsson, Kenneth Johansson, Rolf Andersson) 1800 ( 1449+351), 4. Bjuv/Hyllinge (Bodil Bengtsson, Bo Bengtsson, Olga Andersson, Loa Andersson) 1775 (1496+279), 5. Örkelljunga (Poul Riis, Kjell Jeppsson, Yngve Ottosson, Roine Karlsson) 1761 (1545+216), 6. Ängelholm 1 (Karl-Erik Måbrink, JankoKrigård, Hans Roth, Björn Ohrberg) 1668 (1542+126), 7. Bjuv Mango (Bo Carlsson, Olle Karlsson, K-Å Svensson) 1657 (1369+288), 8. Ängelholm 4 (Kerstin Jacobsson,  Gunvor Landgren, Benny Pedersen, Lennart Bengtsson)  

 

Alliansmästerskapet - omg 6 i Klippan

Klart för finalspel i Bjuv den 3 maj

Efter sex kvaltävlingar är det nu finalklart i "Alliansmästerskapet" för 3-mannalag. Torsdagen den 3 maj samlas de åtta bästa lagen i "barometern" till ett avgörande i Bjuvs bowlinghall. Och bland finalisterna finns de fyra spelare som förra året ingick i premiärturneringens segrande lag från Ängelholm. Det handlar om Björn Ohrberg, Janko Krigård, Karl-Erik Måbrink och Anders Lundh. Men den här gången spelar de i olika lag, Ängelholm 1 och Ängelholm 3.

Den sista kvalrundan i Klippan gav inga förändringar, de åtta bästa höll sina placeringar. Närmast en finalplats var Pantertanterna från Ängelholm som bara fattades två poäng för att ta sig över "strecket". Och noterbart är, att det för sjätte gången blev en ny vinnare av kvalet, den här gången genom Bjuv 3.

Det är ett mycket starkt finalfält som kommer till Bjuv den 3 maj med start kl 14. Ängelholm fick med fyra lag, Bjuv har tre och överraskande nog är Örkelljunga ett av de åtta. Finalen spelas liksom kvalet över 3 serier med handicap.

 

Alliansmästerskapet – omg 5 i Perstorp

Många om budet kring den sista finalplatsen

Med en knapp seger vid kvalet i Perstorp avancerade fjolårsmästarna från Ängelholm-1 till en fjärdeplats och bör därmed vara klart för final. Detta med ett lag där herrar Måbrink, Krigård och Ohrberg var med i mästarlaget 2017 och där Hans Roth ersatt Anders Lund och ingår i laget.

Nu går ”Alliansmästerskapet” in på sjätte och sista deltävlingen och den spelas i Klippan 19 mars-15 april och det är med Bjuv/Hyllinge i fortsatt klar ledning av barometern. Kvalet i Klippan blir för övrigt helt avgörande för vilka åtta lag som kommer att vara med i finalen i Bjuv den 3 maj. Mellan Örkelljuna-1 på plats nummer 6 och Pantertanterna från Ängelholm på plats 11 skiljer det nämligen bara sex poäng.

 __________________________________  

Alliansmästerskapet – omg 4 i Bjuv

Dubbelt upp för Ängelholm vid kvalet i Bjuv

När säsongens fjärde kvaltävling avgjordes i Bjuv (15 januari-11 februari) blev det dubbelt Ängelholm i topp och där Bjuv/Hyllinge via en tredjeplats behåller en klar sammanlagd ledning i poängbarometern.
Ett bra avancemang har Örkelljungas lag gjort med 37 poäng på de två senaste kvaltävlingarna och laget ligger nu på sjätte plats där det är mycket jämnt kring åttonde och sista finalplats.
Nu drar kvalet vidare till Perstorp (12 februari-18 mars) för att avslutas i Klippan (19 mars-15 april) innan det blir final den 3 maj i Bjuv.

 __________________________________  

Alliansmästerskap – omg 3 i Helsingborg

Örkelljunga var bäst i Olympiahallen

 Med 1719 poäng på de nio serierna tog lag Jeppsson från Örkelljunga segern när tredje kvalet avgjordes i Olympiahallen i Helsingborg. Och det innebar att laget, efter en mindre lyckad insats i Åstorp och Båstad, gick upp på en finalplats. I fortsatt total ledning är Bjuv/Hyllinge med Bodil och Bosse Andersson samt Olga och Loa Andersson och det är för övrigt Bjuv också på andraplatsen medan regerande mästarlaget Ängelholm-1 just nu är utanför finalfältet. Tre av sex kvalhallar är avverkade, nästa stopp blir i Bjuv den 15 januari-11 februari.

 __________________________________

Alliansmästerskap – omg 2 i Båstad

Ängelholm-3 tog hem kvalspelet i Båstad

 Det blev Ängelholm-3 med laget Bengt Bubanch, Anders Lund, Roy Larsson och Lars Petterssonsom tog förstaplatsen när säsongens andra kvalrunda i “Alliansmästerskapet” avgjordes i Båstad och man gjorde det före Bjuv/Hyllinge som vann premiären i Åstorp. De senare är i klar ledning sammanlagt när nu kvalet drar vidare till Olympiahallen i Helsingborg.

 _____________________________________

Andersson och Bengtsson toppade premiärkval

Säsongens upplaga av “Alliansmästerskapet” för 3-mannalag är i gång och första kvalet spelades i Åstorp där 13 lag kom till spel. Och glädjande var att det innebar en klar ökning av antalet lag från förra säsongen och med nya inslag från bl.a. Örkelljunga och Åstorp och till start fanns också ett gäng “Pantertanter” från Ängelholm.


Regerande “mästare” efter finalsegern i våras i Bjuv är Ängelholm-1 och de inledde med en åttondeplats där Karl-Erik Måbrink, Björn Ohrberg och Janko Krigård nu fått nytt sällskap i form av Hans Roth. Till ledning i kvalet gick ett lag från Bjuv/Hyllinge med två gånger Andersson och Bengtsson med mycket gångbara 2041 poäng över de 9 serierna, klart före Bjuv-3 med rutinerade kvartetten Henry Kärrström, Bo Månsson, Bengt Karlsson och Karl-Erik Nilsson, för övrigt “låghandikappare” i mästerskapet.

 

Nu är redan andra kvalet i gång och det är Båstad som tar emot och det gör de fram till den 12 november. Och med tanke på att fem kvaltävlingar återstår innan det summeras i poängbarometern kring vilka åtta lag som tar sig till final, så är det ingalunda försent att hoppa med.

 

Alliansmästerskapet Omg 6 i Klippan 2017/2018
Alliansmästerskapet Omg 5 i Perstorp 2017/2018
Alliansmästerskapet Omg 4 i Bjuv 2017/2018
Alliansmästerskapet Omg 3 i Helsingborg 2017/2018
Alliansmästerskapet Omg 2 i Båstad 2017/2018
Alliansmästerskapet Omg 1 i Åstorp 2017/2018

 

Alliansmästerskapet inbjudan 2017-2018
Alliansmästerskapet deltagarinfo 2017-2018